Donar verliest loeispannend duel van koploper Leiden

© Donar
Runner-up Donar is er niet in geslaagd de uitwedstrijd tegen koploper ZZ Leiden te winnen. In de Vijf Meihal zegevierde Leiden na een spannend slot met 76-72.
Donar begon niet goed aan de wedstrijd en keek al snel tegen een 7-0 achterstand aan. Daarna kwamen de bezoekers beter in het spel en na het eerste kwart leidde Leiden met 20-18.
Het tweede kwart vergrootte de thuisploeg de voorsprong en bij rust stond het 41-30 voor Leiden.
Donar gaf zich niet gewonnen en herstelde zich in het derde kwart. Na een run van elf punten achter elkaar, kwamen de Groningers voor het eerst op voorsprong. Het derde kwart werd afgesloten met een 53-51 stand in het voordeel van Donar.
In het vierde en laatste kwart zette koploper Leiden alle zeilen bij en nam het een voorsrpong. Met nog drie minuten op de klok stond de thuisploeg met 66-60 voor. Donar kwam terug tot 66-66.
Daarna liep het telkens gelijk op met Leiden, maar had de thuisploeg telkens twee punten voorsprong. In de slotseconden werd die voorsrpong vergroot tot vier punten, waarmee Leiden de wedstrijd won: 76-72.
Mark Sanchez was met achttien punten topscorer van Donar. Lance Jeter maakte drie punten minder. Bij Leiden viel oud-Donarspeler Rogier Jansen op met zijn driepunters. Vijf van zijn acht pogingen vielen in het netje.