GIJS Bears verliest eerste play-offduel

© Foto Klick/Gerrie van der Boom
GIJS Bears heeft zaterdagavond het eerste duel in de kwartfinale van de play-offs verloren. In Groningen verloren de ijshockeyers met 3-2 van AHOUD Devils Nijmegen.
GIJS, dat in de eerste divisie in de reguliere stand vierde werd, begon het eerste kwartfinaleduel tegen Nijmegen, dat vijfde werd. In de play-offs gaat de ploeg door die het beste presteert over twee wedstrijden.
Zo'n achthonderd toeschouwers zagen in Kardinge dat Nijmegen binnen twee minuten op voorsprong kwam via Jake Hendriks. Vijf minuten later maakte Zahir Hup namens GIJS de gelijkmaker. Na een kwartier was het wederom Hendriks die scoorde en Nijmegen op 2-1 bracht.
In de tweede periode kwam alleen GIJS tot scoren. David Bartos zette na een assist van Hup de 2-2 op het bord. De Groningers moesten het in de tweede periode lange tijd met een man minder doen, nadat Sebastiaan Snijder tien minuten tijdstraf had gekregen voor het aanvallen van een scheidsrechter.
Na zeven minuten in de derde periode scoorde Wesley Hendriks namens Nijmegen de 3-2. In de slotfase had GIJS tot tweemaal toe een power play-situatie, maar het mocht niet baten.
Zondag 1 maart wacht de return in Nijmegen. Die wedstrijd begint om 16:45 uur.
Overigens gaat de play-off om het kampioenschap en niet om promotie. Volgend seizoen vormen de ploegen uit de huidige eredivisie en eerste divisie samen één competitie op hoogste niveau.