Streektaalprijzen gaan naar Chris Kiel en Bert Hadders

Chris Kiel heeft de Dagblad van het Noorden Streektaalprijs 2014 gewonnen, in de categorie Poëzie en Proza gewonnen. Bert Hadders en de Nozems wonnen in de categorie CD/DVD.
De Warffumer Kiel won de prijs met zijn verhalenbundel Weerzain. Hadders en zijn band wonnen met het album De Bosklopper Tapes. Het was de derde keer dat Hadders was genomineerd.

Genomineerden

De prijs werd zondagmiddag uitgereikt in Roden. Andere genomineerden voor CD/DVD waren een registratie van de theatervoorstelling De nije man door Waark en het album Twijduustern van Harry Niehof.
Genomineerden voor Poëzie en Proza waren ook het kunstboek Van schossel tot slingerpad, met poëzie van verschillende dichters, Strunen in de taoltuun van Abel Darwinkel, B'Art jaarboek over Drenthe, Oet schoulkrant van Kunny Luchtenberg en de app Lassa dut bosschoppen van Esther en Kirsten Plomp in een vertaling van Riemke Bakker.

Weerom

De prijs wordt sinds 2005 uitgereikt. Vorig jaar won muzikant Jan Henk de Groot met zijn album 'Weerom' in de categorie CD/DVD. In de categorie poëzie en proza won toen de Drentse dichter Suze Sanders met haar bundel 'Veenbraand'.