Pinkpop-achtige taferelen bij Tocht om de Noord

Het tweedaagse wandelfestival Tocht om de Noord is in een halve dag uitverkocht. Dat meldt de organisatie. Wel is er nog een wachtlijst, waar mensen zich voor kunnen inschrijven. Het gaat om de tiende editie van de tocht.
Op 26 en 27 september gaan de 5.000 wandelaars van start. Vorig jaar mochten er 4.500 meedoen. De deelnemers komen niet alleen uit Groningen, maar uit heel Nederland en zelfs uit Duitsland, België, Scandinavië en Engeland.
De kaarten gingen zaterdagnacht om twaalf uur in de verkoop, vertelt Ronald Hellinga van de organisatie. Amper een halve dag later was het evenement uitverkocht.
'Dat had ik niet verwacht, maar érg mooi! Het zal er ook wel mee te maken hebben dat dit de tiende keer is,' vermoedt hij.

Toekomst

Hellinga kijkt zelfs al naar de Tocht om de Noord 2016: 'We groeien en groeien maar. Dus we zijn aan het brainstormen over hoe we het bij de elfde editie moeten doen.'
'Maar het belangrijkste is wel dat we niet te groot worden. Met tienduizend door een gebouw lopen, zoals we altijd hebben gedaan, dat gaat niet lukken', zegt Hellinga nuchter.
Binnen een halve dag zit
vol! Schrijf je snel in op de wachtlijst, misschien heb je nog geluk!

— Tocht om de Noord (@TochtomdeNoord)