Groningen verspeelt zege in slotseconde

FC Groningen heeft zondagmiddag in eigen huis met 1-1 gelijkgespeeld tegen ADO Den Haag. In een wedstrijd waar Groningen twee strafschoppen kreeg, verspeelde de thuisploeg de zege in de laatste seconde.
Groningen kende personele problemen. De plek van Johan Kappelhof in het centrum van de verdediging werd ingenomen door Rasmus Lindgren. Topscorer Michael de Leeuw ontbrak vanwege een blessure. Danny Hoesen begon op de bank en Nick van der Velden nam de plaats van De Leeuw in de voorhoede in.
De eerste helft leverde nauwelijks spektakel op. Groningen kwam twee keer in de buurt van het doel van Martin Hansen. Eerst testte Tjaronn Chery de sluitpost met een schot van afstand. Even later probeerde Van de Velden de doelman te verrassen met een inzet achter het standbeen.
ADO was iets dreigender, maar Sergio Padt hoefde zich nooit overmatig in te spannen. De doelman van FC Groningen kon inzetten van Mike van Duinen en Thomas Kristensen makkelijk keren.
In de tweede helft was er veel meer spektakel, zonder dat het goed werd. Vijf minuten na rust kreeg Groningen een strafschop, nadat Chery heel licht werd aangeraakt. Scheidsrechter Jeroen Manschot zag er een overtreding in en wees naar de stip. Van der Velden ging achter de bal staan, maar schoot slap in en zag doelman Hansen simpel redden.
Nog geen twee minuten later kreeg Groningen weer een strafschop. Ditmaal was er nog minder aan de hand. Manschot zag een handsbal van Timothy Derijck, die er niet was. Van der Velden liet het over aan Chery, die de bal net langs de hand van Hansen in het doel schoot.
In het vervolg kreeg Groningen nog twee grote mogelijkheden via Mahi en gleed Chery weg bij een inzet voor open doel. Doordat Groningen het vergat af te maken, bleef het spannend.
In de laatste minuut schoot ADO-invaller Xander Houtkoop de bal door de benen van Padt. Via de billen van de sluitpost stuiterde de bal over het doel. Uit de hoekschop veranderde Houtkoop een schot van Aaron Meijers van richting achter de verbouwereerde Padt.
Door het puntverlies is het gat met de play-offplekken inmiddels opgelopen tot zeven punten.