GIJS Groningen is uitgeschakeld in play-offs

© Foto Klick/Gerrie van der Boom
Het seizoen van de ijshockeyers van GIJS Groningen is voorbij. In de eerste ronde van de play-offs in de Eerste Divisie werd zondagavond ook de tweede wedstrijd tegen AHOUD Devils Nijmegen verloren.
In Nijmegen verloor de ploeg van coach Henk Keijzer met 8-5. De periodestanden waren 1-2, 4-1 en 3-2. GIJS begon goed en kwam via David Bartos en Klaver Jan Middelweerd met 2-0 voor, maar vervolgens nam de thuisploeg het initiatief en scoorde vier keer op rij.

Over en uit

Rodney Kuiper zorgde nog wel voor de 4-3, maar na twee periodes stond GIJS met 5-3 achter. Na de 3-2 nederlaag zaterdagavond in de thuiswedstrijd op het ijs van Kardinge was duidelijk dat het met nog twintig minuten zuivere speeltijd te gaan over en uit was.

Straffen

Bovendien liepen de gasten tegen de nodige straffen aan in de derde periode. Nijmegen scoorde nog drie keer. Chris Lok en Danny Kerstholt scoorden nog tegen en bepaalden de eindstand op 8-5.

Toch Eredivisie

Het seizoen is voorbij in de wetenschap dat door een herstructurering de ploegen uit de Eerste Divisie volgend seizoen op het hoogste niveau actief zijn.