Tegenslagen op eerste bakfietsdag naar Den Haag

© FPS/Niels Akkerman
Bakfietser Arjan Bos uit de stad Groningen heeft op de eerste dag van zijn fietstocht naar het Binnenhof in Den Haag de nodige tegenslag gekend: regen, tegenwind en een kapotte trapper.
De eerste bui kwam de actievoerder nog voor Assen tegen. Daarna volgden er meer, met ook vooral veel tegenwind. Het echte probleem deed zich voor tussen Diever en Meppel. Toen trapte Bos de trapper van zijn fiets kapot. De hulp van een boer mocht niet baten.

Slaapplek

Na veel vertraging kon de Stadjer zijn weg toch vervolgen. De hoop om een slaapplek te vinden was gevestigd op de sociale media. Maar ook dat wilde niet lukken en dus moest hij in een motel bij Zwartsluis overnachten.
Om op tijd in Den Haag aan te komen is daarom maandagochtend gesmokkeld. Arjan Bos en zijn bakfiets zijn door de volgauto meegenomen naar Biddinghuizen. Vandaar fiets hij verder richting de hofstad.

Groninger klei

Bos vertrok zondagochtend vanaf de Grote Markt in Groningen met zijn bakfiets. De bak zit vol met Groninger klei als protest tegen de gaswinning in de provincie. De actievoerder wil de klei dinsdagochtend voor het debat over het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid op het Binnenhof uitstrooien.
Kapotte trapper. Wie kan helpen?!

— Groningen boven Gas (@GroningenBoven)