Partij voor het Noorden geeft gasaanstekers aan kinderen

© RTV Noord
De Partij voor het Noorden (PvhN) heeft tijdens het campagnevoeren voor de provinciale verkiezingen gasaanstekers uitgedeeld aan kinderen.
Petje of ballon

De promotiebus van de PvhN reed afgelopen zaterdag door Zoutkamp. De campagnevoerders deelden gasaanstekers uit, ook aan twee kinderen van 11 jaar. 'En dat voor een partij, die zegt tegen gasboringen te zijn', aldus één van de ouders. Hij had liever gezien dat de kinderen een petje of ballon hadden gekregen.

Rokers

PvhN-campagneleider Jurrie Nieboer is geschrokken en laat weten dat de aanstekers nooit aan kinderen hadden mogen worden uitgedeeld. 'De aanstekers zijn voor volwassenen en we delen ze alleen uit aan rokers. Dit had dan ook nooit mogen gebeuren.'

Boekjes en pennen

Volgens Nieboer heeft de PvhN voor kinderen speciaal promotiemateriaal aan boord. 'We hebben voor hen aantekenboekjes en pennen. Ik heb dan ook geen idee hoe de aanstekers bij de kinderen zijn beland.'

Anti-rooklobby

De PvhN heeft overigens besloten om de aanstekers nu helemal uit het promopakket te halen: 'In verband met de anti-rooklobby was dit sowieso al een beladen onderwerp'.