Gangsterduo logeerde in Groningen voorafgaand aan rooftocht

De 20-jarige Enise B. en haar 26-jarige vriend Antonio Marcos van der P. logeerden voorafgaand aan hun 'tournee' bij een vriend in Groningen. De twee werden bekend als 'Bonnie en Clyde' en trokken vorig jaar in februari rovend door Nederland en Duitsland.
De vriend bood eind 2013 onderdak aan het stel. Hij ontdekte in januari 2014 dat de twee stilletjes waren vertrokken, inclusief wat spullen van hun gastheer.
Deze week is de rechtszaak begonnen tegen het tweetal dat wordt beschuldigd van een poging tot moord op een vrouw uit Meppel. Zij werd in haar lies gestoken en beroofd.

Vastgebonden

Na de beroving ontvoerden de twee haar in de kofferbak van een auto naar een natuurgebied bij Lelystad. Daar lieten ze de 52-jarige vrouw gewond, vastgebonden en afgedekt met takken achter.
Verder wordt het duo verdacht van gijzeling van een man uit Ruinen en een poging tot moord en gijzeling op een camping in Enschede. Daar zouden ze ook een gezin in een woonboerderij hebben gegijzeld. Verder wordt het duo onder meer verdacht van een woningoverval in het Brabantse Lage Mierde.