Partij voor de Dieren pleit voor tuintegelverbod

© RTV Noord
De Partij voor de Dieren wil niet dat de gemeente Groningen grond gaat verkopen aan bewoners van de Reitdiepwijk, zodat zij hun tuin groter kunnen maken.
Daardoor zou in de stad nog meer natuur verloren gaan, zo stelt de partij, die daarom tegelijk pleit voor een tuintegelverbod.

Plantsoen

De gronden waarover het gaat, behoren tot de zogeheten Groene Enclave. Voor het gebied is een plan ontwikkeld in de vorm van een plantsoen met water, eilanden, natuur en kinderspeelplaatsen.

Brief

Aanwonenden van de Groene Enclave zouden echter van de gemeente een brief hebben gekregen, waarin wordt gepeild of er ook behoefte is om een stuk grond van de gemeente over te nemen. Dit is tegen het zere been van de Partij voor de Dieren: 'De gronden hebben bestemming groen en water en niet tuin.'

Vragen

De Partij voor de Dieren maakt zich zorgen over het verdwijnen van de natuur en heeft daarom schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Ook wil de partij weten of de gemeente ook aanvullende eisen gaat stellen, zoals een verbod op het betegelen of ontgraven van het groen.