Roversduo moet 1700 euro schadevergoeding betalen

© Richard Dudley / sxc stock exchange
Een man en vrouw uit Groningen, die in 2012 diverse inbraken pleegden in Drenthe en Groningen, zijn door de rechtbank veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur. Ook is het duo een voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd.
Riante woningen

De twee Groningers van 21 en 26 jaar oud roofden woningen en een schuur leeg in Zuidlaarderveen, Oud Annerveen en Nieuwe Pekela. Het duo zocht een riante, vrijstaande woning uit, waarna de vrouw eerst aanbelde als enquêtrice. Bleken de bewoners niet thuis te zijn, dan werd er ingebroken.

Afpersing

Ook reden de twee op klaarlichte dag een andere auto klem, om vervolgens de inzittende af te persen. In Zuidbroek bleef het bij een poging tot inbraak. Een buurman zag de twee met spullen lopen en waarschuwde de politie.

Schadevergoeding

De rechtbank hield er rekening mee dat de zaak erg lang op de plank was blijven liggen. Ook hadden de man en vrouw hun leven nu weer op orde en een gevangenisstraf zou die positieve ontwikkeling doorkruisen. Daarom geen cel-, maar werkstraffen en voorwaardelijke celstraffen. Ook moeten de twee hun slachtoffers een schadevergoeding betalen van bijna 1700 euro.