GroenLinks, CDA, D66, PVV: 'Alleen sorry is niet genoeg'

© Archief RTV Noord
'Tja, spijt. Maar geen daden erna.' Zo reageert de Groningse CDA-lijsttrekker Patrick Brouns op minister Henk Kamp van Economische Zaken, die maandagavond op TV Noord zijn spijt betuigde aan de inwoners van Groningen.
Aanleiding is het kritische rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Daaruit blijkt dat jarenlang alleen maar oog was voor de gasopbengsten en niet voor de veiligheid.
Ook de Groningse D66-lijsttrekker Tim Zwertbroek vindt de reactie van minister Kamp onvoldoende: 'Dat kunnen we pas serieus nemen als er daden volgen. We willen duidelijkheid over de gaswinning.'

Een begin
GroenLinks-Kamerlid Liesbeth van Tongeren noemt 'het zuinige sorry' van de minister 'een begin'. Ze vindt dat aandeelhouders van de NAM, Shell en Exxon, nu ook excuses aan de inwoners van Groningen moeten aanbieden.
Net als de lijsttrekkers Brouns en Zwertbroek vindt het Kamerlid dat de gaskraan nu verder dicht moet. 'Zo snel mogelijk. Alleen sorry is niet genoeg,' reageert ze.
Dinsdagavond debatteert de Tweede Kamer over het rapport van de onderzoeksraad. Eind maart komt het kabinet pas met een officiële reactie.

PVV

Ook voor de PVV in de Tweede Kamer zijn de excuses van Kamp niet genoeg. 'Er is meer nodig', twittert Kamerlid Reinette Klever.