VVD: 'Haal Google Campus naar Groningen'

De bouw van het Google-hotel.
De bouw van het Google-hotel. © Archief RTV Noord (Steven Radersma)
De gemeenteraadsfractie van de VVD in Groningen voelt er veel voor om de Google Campus naar Groningen te halen. Google gaf onlangs aan zich in Nederland te willen vestigen met The Factory, vanwege zogenaamde startups.
Onder andere Berlijn heeft zo'n Campus, waar verschillende beginnende bedrijfjes zich kunnen verzamelen.
'Groningen heeft de grootste vertegenwoordiging van jonge inwoners van heel Nederland en heeft een fantastisch startupklimaat. Daarnaast beschikt Groningen met zijn onderwijsinstellingen over veel kennis en innovatiekracht', pleit VVD-fractievoorzitter Sabine Koebrugge voor Groningen als Google-plek.

Bekendheid

De komst van het datacentrum van Google naar de Eemshaven brengt volgende VVD vooral bekendheid met zich mee. Een campus geeft volgens de liberalen ook een boost aan de werkgelegenheid.

'Meer banen in het Noorden'

Koebrugge: 'Er ontstaat een vermenigvuldigingseffect, waarbij de toename van hoger opgeleiden en de aanwezigheid van startups samen zorgen voor meer bedrijvigheid. En dus meer banen in het Noorden.'
VVD-Kamerlid Anne-Wil Lucas heeft het idee reeds gedropt bij Neelie Kroes, die ambassadeur is voor startups.
Eind vorig jaar zei voormalig minister en staatssecretaris Willem Vermeend ook al dat Groningen 'meer met Google moest doen'.