Dierenpartij zegt vertrouwen in Kamp op

De Partij voor de Dieren (PvdD) heeft het gehad met de koers die minister Henk Kamp van Economische Zaken volgt bij de gaswinning in Groningen.
Tweede Kamerlid Esther Ouwehand (PvdD) diende dinsdagavond een motie van wantrouwen in, omdat Kamp de gaswinning niet verder wilde beperken en er volgens haar door zijn beleid 'willens en wetens' mensen in gevaar worden gebracht.

Motie werd verworpen

De motie werd verworpen (11 voor en 101 tegenstemmers) en kreeg alleen steun van de aanwezige PVV'ers en Henk Krol van 50PLUS.
Ouwehand wil dat de gaskraan nu verder dicht gaat. Dat Kamp dit nu niet doet, vindt zij op geen enkele manier te verdedigen omdat inwoners van Groningen zo extra risico lopen.

'Spijt is niet veel waard'

Woorden van spijt zijn niet zo veel waard als je waarschuwingen in de wind slaat, vindt het PvdD-Kamerlid.
'De minister beweert dat het kabinet optimaal handelt om de belangen van de burgers in Groningen te dienen. Er is geen enkele verdediging voor dit hogere productieplafond', aldus Ouwehand.

Kamp moet aan de bak

Ze maakte in het begin van het debat al duidelijk dat Kamp aan de bak moest om een motie van wantrouwen te voorkomen, omdat er 'al lang genoeg met de Groningers is gesold'.