'Gevangene Veenhuizen overleden door fouten personeel'

© FPS/Jos Schuurman
De 49-jarige man die afgelopen weekend overleed in de gevangenis in Veenhuizen is volgens zijn dochter omgekomen door fouten van het personeel. Dat meldt RTV Drenthe.
De man kreeg methadon, een middel om af te kicken van heroïne, terwijl hij daar niet aan verslaafd was. Hij werd ziek van de methadon en is behandeld in het ziekenhuis, maar een dag later is hij alsnog overleden. Dat blijkt uit een telefonisch gesprek met de schouwarts, dat door dochter Samantha Weijer is opgenomen.

Verkeerde medicatie

'Hij heeft van de verpleging medicijnen van meneer B. gekregen, in plaats van meneer S,' zegt Weijer. 'Hij was hart- en nierpatiënt. Ik denk dat dit zijn dood is geworden.'
De overleden man zat volgens zijn dochter vast voor tanken zonder betalen en was pas een aantal dagen in Veenhuizen. Hij was wel verslaafd, maar niet aan heroïne.

Aanklacht

De woordvoerder van Veenhuizen wil alleen bevestigen dat er afgelopen weekend iemand is overleden en dat er iemand naar het ziekenhuis is geweest. Samantha Weijers wil weten wat er precies is gebeurd. 'Ik laat het hier niet bij zitten. Ik ga een aanklacht indienen. Als mijn vader die methadon niet had gekregen was hij er nog geweest.'

Sectie

De schouwarts zei in het opgenomen telefoongesprek dat het niet definitief vaststaat dat de methadon, en dus een fout van het personeel, de doodsoorzaak is. Dat moet blijken uit sectie. De resultaten daarvan zijn waarschijnlijk over enkele weken bekend.