Lindsey (11) is niet weg te slaan uit de boeken

Een bijzondere dag voor de 11-jarige Lindsey uit Hoogezand. Ze zit sinds woensdag namens onze provincie in de Senaat van de Nederlandse Kinderjury.
De Nederlandse Kinderjury is een publieksprijs voor kinderboeken. De kinderen in de Senaat gaan onder meer stemmen werven voor de kinderboekenprijs.

'Niets anders'

Kinderboekenschrijfster Gonneke Huizing verraste Lindsey woensdagochtend op basisschool Het Ruimteschip in Hoogezand. De kersverse Kinderjury-senator was die dag net bezig met een 705 bladzijden tellende pil. 'Maar daar draait ze haar hand niet voor om. Ze doet eigenlijks niks anders de hele dag', vertelt haar moeder vol trots.

Thuis

Het avontuur voor de Nederlandse Kinderjury begon vorig jaar bij de Kinderen voor Kinderen-middag in MartiniPlaza. Volgens haar ouders wilde Lindsey daar alleen maar lezen: 'Ze kwam er niet meer weg. We kregen haar niet meer bij andere workshops. Toen liet een van de medewerkers weten dat ze zich het beste op kon geven voor de Nederlandse Kinderjury. Dan krijg je alle boeken thuis en kun je ze ook lezen.'

Winnaars

Nu is ze dus een van de twaalf senatoren van Nederland. Binnenkort gaat Lindsey naar Amsterdam om de workshop 'Hoe beoordeel je een boek?' te volgen. Op zondag 21 juni worden de winnende kinderboeken bekendgemaakt tijdens de Kinderboekenparade in Den Haag.