Rehwinkel schrijft boek over crisismanagement

© RTV Noord
Peter Rehwinkel, de oud-burgemeester van Groningen, heeft een boek geschreven. 'Manage Your Next CRISIS!: A Must for Cities and Industries' heet het boek dat sinds maandag te koop is.
Handboek

Het Engelstalige boek is bedoeld voor bestuurders en managers die sterk willen staan in crisistijden. In het 278 pagina's tellende werk biedt Rehwinkel handvatten om moeilijke situaties de baas te zijn.
'Peter Rehwinkel is een van de meest vermaarde experts op het gebied van rampen- en crisisbeheersing', is hoe de oud-burgemeester op de Amerikaanse webshop Amazon staat omschreven.
'In zijn tijd als burgemeester was hij verantwoordelijk voor de aanpak van een aantal lastige crisissituaties', valt te lezen. Rehwinkel was voorzitter van de Veiligheidsregio Groningen, onder meer ten tijde van de Facebookrellen in Haren.

Crisismanagement

Rehwinkel verliet de politiek in 2013 voor een baan in Spanje die niet bleek te bestaan. Sinds vorig jaar heeft hij zelf een bedrijf, waarmee hij naar eigen zeggen overheden en bedrijven helpt om zich voor te bereiden op calamiteiten.