Odensehuis somber over toekomst ondanks subsidie

© Archief RTV Noord
Het Odensehuis in Groningen is niet gerust op de toekomst nu de gemeente Groningen niet verder wil gaan dan een eenmalige subsidie.
Het inloophuis voor mensen met beginnende dementie had om een structurele bijdrage van 50.000 euro per jaar gevraagd. Maar die komt er niet, zo bleek uit een vergadering van de Groninger gemeenteraad woensdagavond.

Gemeente

De gemeente vindt dat mensen met beginnende dementie gebruik moeten maken van al bestaande, algemene voorzieningen. De gemeente wil niet investeren in plekken voor specifieke doelgroepen, zoals dementerenden. Het Odensehuis is daarnaast een initiatief van bewoners van de stad en moet dat ook blijven, vindt de gemeente.

Eenmalige gift

Tot nog toe betaalde het Odensehuis de kosten uit giften en fondsen. Voor dit jaar stelt de gemeente eenmalig 30.000 euro beschikbaar. Het Odensehuis moet in de tussentijd op zoek naar manieren om vanaf 2016 rond te komen.

Teleurgesteld

Coördinator Marjolein Hoolsema is teleurgesteld: 'We zijn blij met dit geld, maar het is alleen voor dit jaar. Daarna moeten we weer zoeken en dat is niet makkelijk. We zijn eigenlijk niks verder gekomen.'