Onderzoeksraad: 'Tijd dat NAM met excuses komt'

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) vindt dat na minister Kamp ook de NAM met excuses moet komen.
Dat heeft onderzoeker Erwin Muller donderdagochtend gezegd tijdens de hoorzitting in de Tweede Kamer over het gaswinningsrapport van de onderzoeksraad.

'Het is op veel fronten heel erg stil'

Muller wijst er nadrukkelijk op dat de minister niet de enige is die een belangrijke rol speelt bij de gaswinning. 'Het is op alle andere fronten heel erg stil. Het wordt tijd dat de mijnwerkbedrijven ook publiekelijk hun fouten erkennen', maakt de onderzoeker de Kamerleden duidelijk.
NAM werkt nog aaan reactie
De NAM liet na de publicatie van het veelbesproken rapport weten de tijd nog niet rijp te achten voor een uitgebreide reactie, laat staan voor excuses.

Ook nu laat de NAM weten nog te werken aan een uitvoerige reactie op het rapport. 'Wij willen dat zorgvuldig doen en nemen daar dus de tijd voor', licht een woordvoerder toe. Volgens hem is nog niet te zeggen hoe lang dat gaat duren.

Kwade genius

Muller vindt dat de NAM snel over de brug moet komen. 'De NAM wordt gezien als de kwade genius. Het zou ze sieren als er nu ruimhartig excuses worden aangeboden.'

Mosterd na de maaltijd

De hoorzitting in de Tweede Kamer wordt gezien als mosterd na de maaltijd. Dinsdag is er in de Kamer al over gedebatteerd.