Personeel Jade Zorg moet over naar andere cao

© Jadezorggroep.nl
Jade Zorggroep vraagt medewerkers over te stappen naar een andere cao. Hiermee wil de zorggroep zich aantrekkelijker maken voor een eventuele overnamekandidaat.
In totaal gaat het om ongeveer twintig werknemers, die verspreid over de vestigingen in Veendam en ook Rolde en Emmen werken. In Veendam werken zo'n acht mensen.
Jade Zorg biedt opvang en dagbesteding aan mensen met een (licht)verstandelijke handicap. In Veendam zijn veertien plaatsen. Het is een van de acht stichtingen van de Jade Zorggroep.

Goedkopere CAO

De afgelopen maanden is er interesse getoond in Jade Zorg door verschillende partijen, maar de onderhandelingen zouden steeds stuklopen omdat personeel wordt betaald via de cao Jeugdzorg.
'Wij voeren gesprekken met een mogelijke overnamekandidaat, maar zij hanteren de cao Gehandicaptenzorg. Betaling via de cao Jeugdzorg valt bij ons duurder uit', zegt bestuurder Jan Bollen.
De OR meldt dat nog onduidelijk is of het om een loonsverlaging gaat. 'Volgens de vakbonden kan de overstap in het ongunstigste geval leiden tot een loonsverlaging van 300 of 400 euro bruto per maand', zegt OR-voorzitter Jan Arjen Veenstra.

Personeel akkoord?

De OR gaat positief adviseren over de verandering van cao, maar wel onder de voorwaarde dat een eventuele koper alle locaties en mensen van Jade Zorg overneemt.
Volgens Bollen reageerde het personeel woensdagavond redelijk instemmend, alleen blijft het afwachten of iedereen instemt met het voorstel. Maar volgens hem is er eigenlijk geen keuze.
De overgang naar een andere cao moet helpen om een eventueel faillissement af te wenden. 'Het is waar dat de zorgtak verlies lijdt', zegt Bollen. Hoe lang Jade Zorg met verlies kan blijven draaien zonder failliet te gaan, kan Bollen niet zeggen.