Groninger studentenmoestuin dingt mee naar landelijke prijs

© Flickr / Tom Cuppens (Creative Commons)
De Groninger studentenmoestuin Frankville op het Zernikecomplex heeft de Groningse Pluk van de Pettefletprijs gewonnen. Hiermee dingt het initiatief van Groninger studenten mee naar de landelijke Pluk van de Petteflet Natuurprijs.
De prijs is een initiatief van het VARA-radioprogramma Vroege Vogels en de Natuur- en Milieufederaties.

Potentie

Frankville is een initiatief van een groep studenten die op een biologische manier groente en fruit verbouwen op de Zernikecampus. Ze willen hiermee aan andere studenten laten zien hoe makkelijk het is om te doen. De moestuin is een kleine hectare groot.
De jury van de Pluk van de Pettefletprijs ziet potentie in het project, omdat de studenten niet alleen groente en fruit verbouwen maar ook lezingen en workshops hierover organiseren. Daarom wint Frankville een bedrag van vijfhonderd euro.
3.000 euro
De winnaars van alle provincies dingen mee naar de landelijke prijs. De zoon van Annie M.G. Schmidt, de schrijfster van de Pluk van de Pettefletboeken, kiest drie initiatieven. Vervolgens is het aan het publiek wat het beste project is. De winnaar gaat naar huis met drieduizend euro.

De prijs is vernoemd naar het kinderboek van Annie M.G. Schmidt, waarin Pluk zich verzet tegen het vervangen van de Torteltuin voor een tegelplein met betonnen banken, ijzeren hekwerk en borden met 'Stilte alstublieft'.