Moordzaak Bulgaarse prostituee opnieuw uitgesteld

Het is inmiddels meer dan twee jaar geleden: de moord op de 43-jarige Mariyana Lenarova uit Groningen. De Bulgaarse prostituee werd op 8 januari 2013 met messteken om het leven gebracht in haar peeskamer in de Vishoek.
De rechtszaak tegen verdachte Fokko F. is twee jaar na dato nog steeds niet inhoudelijk behandeld en voorlopig is daar ook nog geen zicht op. De rechtbank hield de zaak vrijdag opnieuw aan voor nader onderzoek.

Onderzoek naar medicijngebruik

Dat gebeurde op verzoek van Paul van Jaarsveld, de advocaat van Fokko F. Die wil nader onderzoek naar de invloed van het medicijngebruik van zijn cliënt, die antidepressiva slikte. F. zegt zich niets te kunnen herinneren van de bewuste avond. Volgens deskundigen kan het medicijngebruik daarbij een rol hebben gespeeld. Onderzocht wordt nu hoe Fokko F. precies op antidepressiva reageert.

Komt niet vaak voor

Het proces wordt nu vermoedelijk pas na de zomer gehouden. Het komt niet vaak voor dat de inhoudelijke behandeling van een zaak bij de Groningse rechtbank zo lang op zich laat wachten.