John Lanting niet vervolgd voor vernieling

© Archief (FPS/Jos Schuurman)
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft besloten John Lanting niet te vervolgen voor vernieling en diefstal van een tractor in februari vorig jaar. 'Er is onvoldoende bewijs', zo laat het OM de actievoerder per brief weten.
Tractor

De tractor werd gestolen in Woldendorp en later teruggevonden in 't Zandt. De voorman van Schokkend Groningen werd hier in april vorig jaar over gehoord door de politie. De zaak werd vervolgens voorgelegd aan jusitie. Die heeft maandenlang nodig gehad om een beslissing te nemen. Lanting heeft altijd ontkend en is boos dat de zaak bij het OM terecht kwam.

Beklag

Hij doet in een brief zijn beklag bij het OM over de gang van zaken. 'Het Openbaar Ministerie is echt in mijn achting gedaald. Tjonge jonge, wat ze wel niet doen om een actievoerder, die opkomt voor de provincie Groningen en de Groningers, uit te schakelen', schrijft Lanting.

Boete

Lanting werd eerder deze week aangehouden bij een actie rond een gaslocatie in Leermens. Dat heeft hem een boete van negentig euro opgeleverd. Sympathisanten van Schokkend Groningen hebben dat bedrag inmiddels voor hun rekening genomen.