Slagter: 'Dit is een goed moment om te beginnen'

Tom-Jelte Slagter wil in Parijs-Nice een nieuwe stap maken in zijn herstel. De wielrenner uit Slochteren stapt zondag sinds lange tijd weer op de fiets. Door een slepende knieblessure is hij nog niet in vorm.
Slagter heeft door de blessure een aanzienlijke trainingsachterstand. Het weerhoudt hem er niet van om wedstrijdkilometers te maken. 'Het is een goed moment om nu te beginnen. De bedoeling is om weer wat beter te worden en wat voor de ploeg te doen. Zo staan we er in', vertelt hij vlak voor vetrek naar Frankrijk.

Pijnvrij trainen

De supervorm van vorig jaar in de Franse etappekoers is nog ver te zoeken. Slagter won in de editie van 2014 twee etappes. Hij moet nu tevreden zijn met trainingsblokken van vijf tot zes uur waarin hij pijnvrij kan trainen.

Onzeker

Hij wordt ondersteund door de ploegleiding van Cannondal-Garmin. Het Amerikaanse team heeft het vertrouwen uitgeproken dat Slagter hoe dan ook op niveau terug zou komen. 'Ik heb niet zozeer getwijfeld of het wel weer goed zou komen, maar je raakt er wel gefrustreerd en onzeker door', stelt hij vast.
Parijs-Nice duurt tot en met volgende week zondag. De eerste etappes zijn vlak. Daarna volgt een aantal ritten met beklimmingen. Slagter rijdt in dienst van kopman Talensky.