(Update) Discuswerper Smith heeft geld nodig

Discuswerper Rutger Smith zoekt geldschieters om z'n comeback mogelijk te maken. Daarnaast roept hij sponsoren op om hem te steunen in het Olympisch jaar (2016).
Hij doet de oproep op
.

Steun

Door een slepende achillespeesblessure is 'De Reus uit Leek' al geruime tijd van het nationale en internationale toneel verdwenen. Ondanks dat wordt hij nog wel gesteund door de Atletiekunie en het NOC/NSF. Hij wil voor een deel ook zelf zorgen voor inkomsten.
Smith zegt in zijn oproep onder meer dat geïnteresseerde sponsoreren gegarandeerd veel publiciteit krijgen. Zo zal hij op 24 mei meedoen aan de FBK Games in Hengelo. Daar krijgt hij ook twee medailles uitgereikt van internationale wedstrijden. Hij krijgt het eremetaal omdat hij door twee dopinggevallen van andere atleten opschuift naar het podium.

Rentree

Smith maakte twee weken geleden zijn rentree. Hij wierp de discus naar een afstand van 63 meter en 75 centimeter. 'Ik heb nog nooit zo ver geworpen in februari. Ik wil eind april bij wedstrijden in Amerika de limiet voor het WK halen. Verder ga ik proberen het nationaal record aan te scherpen.'