Stadjer (32) fietst de cel in

© Erik Hogeboom/RTV Noord
De politie heeft vrijdagavond een 32-jarige man opgepakt voor heling. Hij wilde twee gestolen fietsen verkopen, onder meer de fiets van een 33-jarige vrouw uit Groningen.
Ze zag dat haar fiets, die eerder deze week gestolen was, op internet te koop werd aangeboden. De vrouw ging naar de verkoper en zag inderdaad dat het haar fiets was. Ze had met hem afgesproken dat ze de fiets 's avonds op zou komen halen en belde de politie.

Nog een fiets

De vrouw ging samen met een paar agenten naar de verkoper in de Noorderkroonstraat in Groningen. De man zei toen dat hij de gestolen fiets had gekocht van een 32-jarige man uit Groningen. Op het moment dat ze het over hem hadden, belde de dief op. Hij zei dat hij nog een fiets had die hij wilde verkopen. Ze maakten een afspraak om de fiets gelijk over te nemen.
Kort daarna kwam de Stadjer daadwerkelijk aangefietst, waarna de agenten hem hebben aangehouden. Hij zit in de cel en de fiets is terug naar de 33-jarige vrouw. De andere fiets is in beslag genomen voor onderzoek.

Andere heler

Vrijdagochtend heeft de politie ook nog een 25-jarige Stadjer aangehouden op verdenking van heling. Een 24-jarige man uit Groningen zag zijn fiets die eerder gestolen was op internet te koop staan. De politie is naar de verkoper gegaan en heeft de man daar aangehouden. De fiets stond in het schuurtje en is weer terug bij de 24-jarige eigenaar.