Wolf gespot op diverse plekken in Drenthe

De wolf is terug in Nederland. Jan van der Aa uit Klazienaveen heeft het dier gezien en gefotografeerd langs de N381 bij Emmen.
Volgens de organisatie Wolven in Nederland gaat het daadwerkelijk om een wolf. Leo Linnartz twijfelt niet aan de echtheid van de beelden, omdat het dier een aantal dagen geleden ook net over de grens in Duitsland was gespot. 'Dit is de eerste in ons land met goed bewijs', vertelt de wolvendeskundige.
'Trillen'
Van der Aa zat te trillen in de auto, zegt hij tegenover RTV Drenthe. De wolf liep over de weg en Van der Aa moest noodgedwongen zijn auto de berm in sturen. Daarna maakte hij snel meerdere foto's van de wolf.

Zelfde als in Duitsland
Volgens de stichting Wolven in Nederland is het dier afgelopen nacht waarschijnlijk ons land binnen gelopen. De gelijkenis met de wolf die bij Meppen gesignaleerd is, is volgens de organisatie groot. Daardoor gaat Wolven in Nederland ervan uit dat het om hetzelfde dier gaat.

Historisch

Volgens Linnartz is het een 'historische dag'. Het is zeker 150 jaar geleden dat het dier voor het laatst in het wild ins ons land was. Het samenwerkingsverband Wolven in Nederland, waarin hij zit, is opgericht om Nederland voor te bereiden op de komst van wolven naar ons land.

Bang?

'Of mensen bang moeten zijn als ze er een zien? Ik zeg altijd: spring een gat in de lucht en maak een foto. Maar het blijft een wild dier, dus kom niet te dicht in de buurt. Wanneer een wolf in het nauw gedreven wordt, kan hij aanvallen om zichzelf te redden. Maar omdat hij in de loop der eeuwen heeft geleerd om mensen te mijden, zal hij meestal proberen te vluchten', vertelt Linnartz.