Winst Lycurgus zonder setverlies

© Flickr/Sportpixonline (Creative Commons)
Voor de tiende keer dit seizoen won Abiant/Lycurgus een wedstrijd zonder een set af te staan. In het Alfa-college in Groningen waren de volleybalheren zaterdagavond met 3-0 te sterk voor Zaanstad.
Het begin van de eerste set tussen Lycurgus (nummer twee op de ranglijst achter koploper Landstede Volleybal uit Zwolle) en Zaanstad (tiende) was gelijkopgaand. Pas aan het einde van de set konden de Groningers het verschil maken: 25-20.
De tweede set verliep moeizaam voor de thuisploeg. Zaanstad hield lang gelijke tred en kreeg op 24-25 zelfs een setpunt. De bezoekers benutten het setpoint niet. Het derde setpunt van Lycurgus was wel raak, waardoor de set met 29-27 naar de Groningers ging.
Het begin van der derde set was voor Zaanstad, dat een voorsprong nam: 6-2. Lycurgus zette aan en maakte vijftien van de daaropvolgende zeventien punten. Op 24-16 werd het eerste wedstrijdpunt voor Lycurgus benut.
Lycurgus is al zeker van de play-offs. Volgende week speelt het de laatste wedstrijd van de reguliere competitie op bezoek bij nummer vier Orion.