Groene Uilen nu al zeker van final four

© RTV Noord
De Groningse basketbalvereniging De Groene Uilen zijn vijf wedstrijden voor het einde van de competitie al zeker van een plek bij de eerste vier. De koploper van de promotiedivisie won zaterdagavond in Hoorn met overtuigende cijfers van De Hoppers: 81-42.
In de final four maakt De Groene Uilen met de andere drie beste ploegen uit de reguliere competitie uit wie zich kampioen van Nederland mag noemen. Eerst wordt er een halve finale gespeeld (uit- en thuiswedstrijd). De winnnaars van die wedstrijden spelen de finale in Zwolle.
Vorig jaar bereikten de Groningse studenten ook de laatste vier. Het lukte toen het kampioenschap binnen te halen. "We hebben nu een behoorlijke voorsprong op de rest en zijn al vroeg verzekerd van de final four. We moeten nu dus ook zeggen dat het kampioenschap ons doel is", sprak Hans Nieboer, coach van De Groene Uilen.
De kampioen van de promotiedivisie mag promoveren naar de eredivisie. Nieboer wil kijken wat de mogelijkheden zijn om dat te doen. "Er zijn spelers die er wel oren naar hebben, maar enkelen zien het niet echt zitten. Daar heb ik wel begrip voor."
Volgens Nieboer is er nu, na het behalen van de final four, tijd om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. "Er is financieel dit jaar meer mogelijk bij de universiteit om dit soort dingen te doen."
Nieboer denkt dat zijn ploeg geen modderfiguur zal slaan in de eredivisie. "We zullen nooit zo groot als Donar worden en dat is ook niet ons doel. We zijn oppermachtig dit jaar in de promotiedivisie. Met een of twee Amerikanen erbij, het liefst studenten, denk ik dat we mee kunnen in de midddenmoot van de eredivisie."