Liveblog FC Groningen-FC Dordrecht 2-0 #grodor Gesloten

© RTV Noord
FC Groningen speelt zondagmiddag in de Euroborg tegen FC Dordrecht. U kunt de wedstrijd ook live volgen bij Radio Noord in het programma FC Groningen Live
afgelopen
Chery loopt met het shirt met de naam van zijn vriend over het veld. Kippenvel in de Euroborg.
90+3' Het is afgelopen. Groningen wint met 2-0.
90+1' DOELPUNT 2-0! Chery maakt er 2-0 van. Hij omstpeelt een verdediger en schiet raak. Hij pakt een shirt met daar de tekst 'rust zacht Rico'. Chery verloor een vriend bij een auto-ongeluk deze week. Chery is zeer emotioneel. De tranen vloeien over zijn wangen.
90+1' Er komen drie minuten extra tijd bij.
90' Fortes schiet vrijstaand van zo'n twintig meter, maar de bal komt recht op Padt af.
89' Uitbraak van Groningen. Schot van bacuna belandt in de handen van Kurto.
88' Bal op de helft van Dordrecht nu. Gevaar is dus even geweken.
87' Padt vangt.
87' Spannende momenten voor het doel van Groningen. Hoekschop voor de bezoekers nu.
86' Schot van Van Overeem gaat naast.
86' Dordrecht zet aan en gaat op zoek naar de gelijkmaker. Zal hetzelfde gebeuren als vorige week tegen ADO Den Haag?
83' Juninho Bacuna is het veld ingekomen. Hij vervangt Mahi.
82' Mooie actie van Hans Hateboer. Hij kapt een speler uit en schiet hard op het lichaam van Kurto. Uit de hoekschop die volgt ontstaat geen kans.
77' Enorme kans voor Lieder. Een voorzet van Joris van Overeem komt bij de spits, die de bal vanaf de rand van het doelgebied verkeerd raakte en zijn inzet naast het doel van Padt ziet verdwijnen.
75' Dubbele wissel bij Dordrecht. De bezoekers gaan alles of niets spelen; Biekman en Ten Voorde komen in het veld. Lima en Korte gaan naar de kant.
72' Matige vrije trap van Chery. De bal gaat een meter over het doel.
70' Vrije trap voor Groningen, nadat Van Nieff werd onderuitgehaald door Lima. De verdediger van Dordrecht krijgt geel.
68' Mooie crosspass op Chery, maar de middenvelder van Groningen kan de bal niet onder controle krijgen.
63' Van der Velden verlaat het veld. Dino Islamovic is zijn vervanger.
60' Schot van Mahi in de handen van Kurto.
59' Geel voor doelpuntenmaker Rusnák.
58' Wissel bij Dordrecht. Noël Goossens komt voor Jordy van Deelen
58' Ook Chery probeert het van afstand. Zijn schot gaat een meter naast.
57' Hard schot van Maikel Kieftenbeld komt op het lichaam van Kurto.
56' Género Zeefuik zit ook op de tribune. De speler van Groningen is verhuurd aan Hearts of Midlothian en scoorde daar acht keer in zeven wedstrijden.
56' Nu schiet Robin Gosens een half metertje over het doel van Padt.
55' Dordrecht krijgt een vriej trap op een mooie positie. In de eerste helft ging een vrije trap al net naast het doel van Padt.
48' Klaiber kopt over.
48' Nog eentje.
48' Hoekschop voor Dordrecht.
46' De tweede helft is begonnen. Van Nieff is in het veld gekomen voor Tibbling.
Rust Yoëll van Nieff loopt warm. Wie hij zal vervangen, is nog niet duidelijk. 45+2' Het is rust. Groningen leidt met 1-0, maar het had ook 5-3 kunnen zijn.
45+1' Er komen twee minuten blessuretijd bij.
44' DOELPUNT 1-0! Eindelijk een doelpunt. Het hadden er aan beide kanten al meerdere kunnen zijn. Burnet stuurt Van der Velden prachtig diep. Via een verdediger komt de bal bij Albert Rusnák, die prachtig wegdraait en de bal onder Kurto in het doel schiet.
37' Direct een grote kans aan de andere kant. Mart Lieder komt alleen op Padt af, maar ook hem lukt het niet om te scoren.
36' Weer enkele hectische momenten voor het doel van Kurto, maar de bal gaat er niet in.
32' En nog een kans voor Mahi. Van der Velden geeft de bal hard en laag voor, maar de bal is iets te scherp voor Mahi, die met een sliding net te laat komt.
30' Het is een leuke, open wedstrijd in de Euroborg.
29' Weer een behoorlijke kans voor Groningen. Van der Velden zet Mahi voor de doelman, maar de linksbuiten kan doelman Kurto niet passeren.
26' De doelman gaat verder.
25' Kurto wordt nu geholpen aan zijn vinger. Die zit helemaal scheef.
23' Veel kansen in een minuut voor Groningen. Van der Velden wordt de diepte in gestuurd. Hij legt de bal af die via doelman Kurto bij Chery komt. Kurto redt op diens inzet en vervolgens schiet Kieftenbeld via Kurto naast. Uit de hoekschop redt Kurto weer.
21' Giovianni Korte schiet van de rand van het strafschopgebied ver naast en raakt geblesseerd.
20' Diepe bal van Dordrecht. Padt komt heel ver uit zijn doel, maar is op tijd om de bal weg te werken.
17' In de tegenstoot lijkt Mahi meters buitenspel te staan, maar het spel mag verder. Hij komt alleen op doelman Kurto af, maar stift de bal recht in de handen van de doelman. Groningen verprutst hier een enorme kans.
17' Dordrecht wordt gevaarlijker. Sean Klaiber schiet van zo'n dertig meter, maar Padt kan de bal nog naast stompen.
15' Balverlies van Nick van der Velden. Hij krijgt direct een fluitconcert van het publiek.
13' Pass van Robin Gosens op Mart Lieder, die uit een lastige hoek net naast het doel van Padt schiet.
12' Oei! De bal zeilt net naast de kruising.
11' Overtreding van Simon Tibbling. De middenvelder van Groningen krijgt geel en Dordrecht krijgt een vrije trap op een mooie positie.
10' Mooie steekpass van Lorenzo Burnet op Chery, maar doelman Filip Kurto is net iets eerder bij de bal.
6' Vrije trap van Dordrecht op een gevaarlijke positie gaat ruim over het doel van Sergio Padt.
4' Weer een goede actie van Mahi op de achterlijn. De hoekschop die volgt levert niets op.
3' De eerste goede kans van de wedstrijd is voor Groningen. Mimoun Mahi geeft de bal voor. Chery schiet van dichtbij uit de lucht net naast.
1' FC Dordrecht heeft afgetrapt. De wedstrijd is begonnen!
FC Groningen kan vanmiddag goede zaken doen op de ranglijst. Bij winst op hekkensluiter FC Dordrecht stijgt de ploeg van Erwin van de Looi naar de achtste plaats. In dat geval is de achterstand op nummer zeven, sc Heerenveen, zeven punten. Plaats zeven geeft sowieso recht op deelname aan de play-offs voor Europees voetbal. Bij verlies is de hoop op een play-offplek zo goed als vervlogen.
Nick van der Velden begint tegen FC Dordrecht in de aanval. Van der Velden, die ook gezegd heeft deze wedstrijd weer zonder scheenbeschermers te spelen, speelt tegen zijn oude club. In het verleden speelde hij 74 wedstrijden voor Dordt, waarin hij liefst 25 doelpunten maakte.
Bij Groningen ontbreekt Kappelhof, zijn plaats in de verdediging wordt ook deze keer overgenomen door Rasmus Lindgren. Desevio Payne is geblesseerd, waardoor Lorenzo Burnet weer eens in de basis mag starten. Topscorer Michael de Leeuw ontbreekt vanwege een blessure.
Bank Groningen: Van der Vlag, Baas, Van der Laan, Van Nieff, Bacuna, Hoesen, Islamovic

Opstellingen

FC Groningen: Padt; Hateboer, Lindgren, Burnet; Kieftenbeld; Tibbling (46' Van Nieff), Chery; Rusnák, Van der Velden (63' Islamovic), Mahi (83' Bacuna)
FC Dordrecht: Kurto; Van Deelen (58' Goossens), Haddad, Lima (75. Biekman), Gosens, Van Overeem, Steenvoorden, Fortes; Klaiber, Lieder, Korte (75' Ten Voorde)
Scheidsrechter: Janssen