Wolf loopt richting Groningen

© Martijn Schneider
De wolf die zaterdag Drenthe binnenliep is zondagochtend gesignaleerd in de gemeente Aa en Hunze. Het dier zit volgens de provincie Drenthe vooral in bossen, maar ook in de buurt van wegen en bebouwing.
De provincie zegt niet in welke plaats de wolf is gezien, maar op Twitter verscheen zondagochtend een foto van de wolf aan de Kampweg in Ekehaar, een dorp ten zuiden van Assen.

Net een wolf gezien in Aa en hunze in drenthe

— Arjan Janssens (@ArjanJanssens)
Het is bijzonder dat er een wilde wolf in Nederland rondloopt. Het is al zeker 150 jaar geleden dat het dier voor het laatst in het wild is gezien in ons land.

Dode schapen

De wolf eet vooral reeën, maar volgens de provincie Drenthe is het niet uitgesloten dat de wolf ook wel eens een schaap zal doden. Voor boeren heeft dat financieel geen gevolgen, schade als gevolg van een wolf wordt vergoed.
Volgens de provincie Drenthe moeten mensen die de wolf tegenkomen het dier respecteren en langzaam afstand nemen. Ook moeten hondenbezitters hun viervoeter aan de lijn houden. Als de wolf te dichtbij komt, moet u luid spreken met gebaren. Loop de wolf niet achterna en voer het dier niet.

Schade

Mocht de wolf schade hebben aangericht bij u, dan kunt u bellen met het Faunafonds: 06-11615036.