Nachtburgemeester wil nieuwe provincievlag

© RTV Noord
Chris Garrit, de nachtburgemeester van Groningen, doet in een brief aan de commissaris van de koning Max van den Berg een voorstel voor een nieuwe provincievlag.
In de
schrijft Garrit dat de huidige vlag de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt. De nieuwe vlag moet volgens de nachtburgemeester bijdragen in het 'samen sterk staan in deze moeilijke tijden van bevende onrust en dienen als verbindend symbool van strijdbaarheid in dialoog'.

Groningen afgeschreven door de Staat

Het gasdebat toont op pijnlijke wijze aan dat Groningen door de Staat der Nederlanden is afgeschreven, schrijft Garrit aan Van den Berg. 'De tijd is gekomen dat, ongeacht politieke overtuiging, geloof of herkomst, samen de strijd wordt aangegaan tegen de Hollanders in Den Haag, die enkel uit zijn de Groninger bodemschatten te delven en het eigen gewin boven de veiligheid van de Groninger burgers te stellen.'

Eenheid en saamhorigheid

De nieuwe vlag heeft een gouden ster die 'Ain Pronkjewail in golden raand' laat zien. Het blauwe vlak aan de linkerzijde staat voor de Groninger republiek der eenheid en saamhorigheid.