Goal Chery: 'Dit soort momenten kunnen teamgevoel versterken'

© JKBeeld
Het emotionele juichmoment van Tjaronn Chery, bij de verlossende 2-0 tegen FC Dordrecht, zou wel eens een positieve uitwerking kunnen hebben op de ploeg. Dat denkt het Radio Noord sportforum.
Chery scoorde in blessuretijd en herdacht tijdens het juichen zijn plotseling overleden boezemvriend Rico.
Maandagochtend, tijdens de wekelijkse sportdiscussie op Radio Noord, werd uitgebreid nagepraat over dit bijzondere moment. Wim Masker, FC Groningen-volger voor de Groninger Gezinsbode, gelooft dat zo'n moment wel eens de ommekeer kan zijn bij de FC.

'We zijn samen een team'

'Het zou best kunnen dat de ploeg nu het gevoel heeft gekregen van, 'we zijn samen een team'. Dat weten ze van te voren ook wel, maar dit soort momenten kunnen wel helpen om het teamgevoel te versterken.'
Vorig seizoen had Groningen een soortgelijke fase in de competitie. Na de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag keerde het tij en won de FC de laatste zes wedstrijden in de reguliere competitie en daarna ook de play-offs om Europees voetbal.

Leuke slotfase?

'Ik sluit niet uit dat we een soortgelijke periode krijgen. PSV uit wordt natuurlijk lastig. Ook statistisch gezien, maar er komt een aantal spelers weer terug (Antonia, Kappelhof, De Leeuw en Hiariej). Dat kan best wel een leuke slotfase worden', aldus Masker.