'Wolf is zo mak als een lammetje'

De wolf, die sinds maandag door de provincie Groningen trekt, is waarschijnlijk 'zo mak als een lammetje'. Dat zegt bioloog Ben Koks.
Gespot

In de kop van Drenthe werd dit weekend een wolf waargenomen. Het dier is inmiddels de provinciegrens overgestoken en werd maandagmorgen gespot in onder meer Hoogezand en Kolham.Kippenhok

Koks benadrukt dat hij geen wolvenspecialist is, maar hij kan zich niet voorstellen dat het om een wilde wolf gaat: 'Die laat zich slechts enkele seconden aan mensen zien. Deze wolf wandelt rustig rond, springt over slootjes, laat kippenhokken ongemoeid en laat zich fotograferen door mensen met iPhones. Dat kan dan gewoon geen wilde wolf zijn'.

Afstand

Volgens Koks worden in Duitsland wolven gehouden als huisdier. Het zou hem dan ook niets verbazen als het om een ontsnapt, tam exemplaar gaat. 'Want wilde wolven gedragen zich echt heel anders.' Toch is volgens Koks wel voorzichtigheid geboden: 'Het gaat wel om een beest met een behoorlijke hoektand. Ik zou hem dus niet gaan aaien en zeker afstand houden'.