Clash Brons Motoren Museum loopt in de duizenden euro's schade

Het botert al een tijdje niet meer tussen de stichting Appingedammer Brons Motoren Museum en Control Seal door een ruzie over de huur.
Het conflict is inmiddels zo geëscaleerd dat, volgens de stichting, pandeigenaar Control Seal het gebouw moedwillig sloopt en er daardoor voor duizenden euro's schade is aan de inboedel van het museum.

'De schade is vreselijk groot'

Volgens de stichting heeft Control Seal onder het mom verbetering van de veiligheid van het pand, het dak van het museum gelicht en een aantal ramen uit de kozijnen gehaald. Woordvoerder van het Brons Museum, Jan Bos is woedend.
'Dat een ruzie, die vrij simpel op te lossen is zo moet escaleren. Dat kan toch niet? Sinds vrijdag zit er geen dak meer op het museum. Wind, regen en zand hebben vrij spel nu. De schade is vreselijk groot.'

Niet de eerste onenigheid
Het museum huurt sinds 2008 de oude Brons Motoren Fabriek van kleppenfabrikant Control Seal aan de Farmsumerweg in Appingedam. Een eerder conflict mondde vorig jaar al uit in een rechtszaak die door het museum werd gewonnen.

'Deze week dient de rechtszaak'

'Wij doen niets verkeerd', zegt Bos. 'We betalen netjes de huur en onderhouden het pand goed. Dan kunnen al onze donateurs en bezoekers beamen. Daar zit het probleem niet. Waar wel? Geen idee. Maar er moet wel een oplossing komen want dit gaat helemaal verkeerd. Deze week dient de rechtszaak en dan moeten we maar zien.'

Geen commentaar

Ondanks meerdere pogingen Control Seal te laten reageren is het bedrijf niet bereikbaar voor commentaar.