Harense wethouder Mariska Sloot naar Eerste Kamer?

De Harense wethouder Mariska Sloot (Gezond Verstand Haren) maakt goede kans om in de Eerste Kamer gekozen te worden.
Ze is door de Partij voor het Noorden op de tweede plaats gezet van de lijst van de Onafhankelijke Senaatsfractie (OSF). Dat is de partij die in de Eerste Kamer alle onafhankelijke provinciale partijen vertegenwoordigt, waaronder dus de Partij voor het Noorden.

'Ongelooflijke eer'

Sloot is zelf al jaren lid van de Partij voor het Noorden. Ze noemt het een 'ongelooflijke eer' dat ze voor de Senaatsfractie van de OSF is gevraagd. Gezien de goede peilingen van de regionale partijen is de kans groot dat Sloot een zetel in de Eerste Kamer mag innemen.

Goed te combineren

Volgens Sloot is het lidmaatschap van de Eerste Kamer 'met een beetje plannen' goed te combineren met haar wethouderschap: 'Onze huidige interim-burgemeester Janny Vlietstra doet dat ook al een aantal jaar. Bovendien is mijn wethouderschap niet fulltime.'

Belangen behartigen

In de Senaat hoopt Sloot de belangen van alle onafhankelijke partijen te kunnen behartigen. 'Ik hoef niet alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Ik wil luisteren, mensen motiveren en mobiliseren.'

Vastgesteld op 21 maart

De voorlopige lijst van de OSF wordt aangevoerd door Hendrik ten Hoeve. Op de lijst staan ook Henk Hoiting uit Zuidwolde en Jan Lambers uit Eelde. De leden stellen de definitieve lijst op 21 maart vast. De leden van alle twaalf Provinciale Staten in ons land kiezen de Eerste Kamer vervolgens op 26 mei.