Boumans: 'Campagne overschaduwd door wat er landelijk gebeurt'

VVD-lijsttrekker voor de Statenverkiezingen in Groningen, Mark Boumans, is niet blij met alle perikelen die zich afspelen binnen de landelijke VVD.
Opspraak

In een korte tijd zijn meerdere VVD-prominenten in opspraak gekomen. Maandag stapten minister Opstelten en staatssecretaris Teeven op, even daarvoor viel het doek voor Kamerlid Mark Verheijen en dinsdag werd bekend dat oud-burgemeester van Haren, Rob Bats, wordt
.
Daarbovenop komt dat in deze laatste affaire VVD'er in de gemeente Stichtse Vecht, Kathalijne de Kruif, ontslag heeft genomen. Zij wordt verdacht van hennepteelt en witwassen.

'Hartstikke vervelend'

'Het is hartstikke vervelend. We zijn met onze eigen campagne bezig, maar dat wordt voor een deel overschaduwd door wat er landelijk is gebeurd afgelopen week', zegt Boumans.

Overtuigen

Of de landelijke problemen ook invloed hebben op de Statenverkiezingen in Groningen durft Boumans niet te zeggen. 'Ik snap dat mensen gaan twijfelen. Maar ik heb nog acht dagen om mensen ervan te overtuigen om niet op andere partijen te stemmen', laat de gedeputeerde weten.

Lopend Vuur

Heeft het gedoe binnen de VVD invloed op uw stemgedrag? Laat het ons weten op het Lopend Vuur.