Problemen met accountant Winsum opgelost

© Frits Huisman / Groningen in Beeld
Ondanks de problemen in het verleden wil de gemeente Winsum verder met de huidige accountant. Er zijn goede gesprekken geweest met Deloitte Accountants.
'De communicatie was in het verleden niet goed en afspraken werden niet nagekomen', vertelt VVD-raadslid Harry Jonkman. Hij heeft samen met de andere raadspartijen gesprekken gevoerd met de accountant.

Vertrouwen is terug

Inmiddels heeft de accountant veranderingen doorgevoerd, waardoor er weer vertrouwen is. 'Er zijn mensen vervangen en nieuwelingen aangenomen die het nu goed doen,' volgens Jonkman.

Het scheelt geld

Het college wil nu aan de gemeenteraad vragen om het contract met de accountant te verlengen. In het voorstel merkt de gemeente op, dat een zoektocht naar een andere accountant financiële gevolgen heeft. De huidige samenwerking voortzetten scheelt de gemeente 7.500 euro, de personeelskosten niet meegerekend, voor de zoektocht naar een nieuwe accountant.

Kosten zijn geen reden

De kosten zijn niet de reden om met dezelfde accountant door te gaan, volgens VVD'er Harry Jonkman: 'Als we geen vertrouwen hadden in deze accountant, waren we gewoon op zoek gegaan naar een andere'.
De gemeenteraad beslist dinsdag 17 maart of ze verder gaat met Deloitte Accountants.