Toekomst van Grand Theatre is onzeker

Begin volgende week. Dan moet duidelijk zijn of het Grand Theatre in de Stad nog bestaat.
De toekomst hangt aan een zijden draadje nu het theater in financiële nood zit en de gemeente Groningen er geen extra geld in wil stoppen.
Het theater verkeert al enige tijd in financiële nood. In januari vertrok directeur Paul Smelt omdat hij zichzelf niet geschikt vond om de benodigde bezuinigingen door te voeren. Deze bezuinigingen waren nodig omdat vanaf 2013 de jaarlijkse rijkssubsidie van acht ton stopte.

Te groot risico

Interim-directeur Renée Waalre kon het tij ook niet keren; de schulden liepen zelfs op. Woensdag liet de gemeente weten het risico te groot te vinden om het benodigde bedrag van ruim 450.000 euro in het theater te stoppen.

Onduidelijkheden

Daarom trekt de gemeente nu de handen af van het Grand Theatre. 'Er zijn teveel onduidelijkheden. Zo is er nog geen jaarrekening van 2014', zegt wethouder Paul de Rook (D66).

Prominente functies

Toch wil De Rook niet af van de prominente functies van het theater. 'We hechten aan een divers aantal podia en talentontwikkeling. Dus wat er ook met het Grand gebeurt, we zullen er altijd voor zorgen dat deze functies een goede plek blijven behouden in de stad.'