Nieuw onderkomen voor Grafisch Museum

GR-ID Grafisch Museum in Groningen gaat verhuizen. Het huidige pand aan de Rabenhauptstraat gaat eind mei dicht. In het najaar gaat het nieuwe onderkomen aan de Sint Jansstraat open.
Het museum krijgt meer ruimte voor nieuwe tentoonstellingen. Ook kunnen meer en grotere groepen tegelijk aan de slag met diverse activiteiten. Door te verhuizen naar hartje Stad hoopt het museum ook meer te gaan samenwerken met andere culturele instellingen en het bedrijfsleven.

Expositie over Werkman

De eerste expositie in het nieuwe pand zal gaan over 'The Next Call', het tijdschrijft waarmee de Groningse drukker en kunstenaar H.N. Werkman (1882-1945) aansluiting zocht bij de kunstzinnige en intellectuele avant-garde in steden als Berlijn, Moskou en Amsterdam.

In de luwte

GR-ID was al enige tijd op zoek naar een pand in het centrum van de stad. De directie gaf in 2013 al aan dat de huidige locatie aan de Rabenhauptstraat, direct achter het Hoofdstation, te veel in de luwte is, waardoor te weinig toevallige bezoekers het museum weten te vinden.