Noordgastransport: verhuizing overslagstation kost veel tijd

© ANP/Koen van Weel
De verhuizing van het overslagstation voor aardgascondensaat bij Roodeschool vergt een voorbereiding die veel tijd in beslag neemt.
Dat stelt de directie van Noordgastransport (NGT), de eigenaar van het overslagstation, in een verklaring.
Daarin reageert het bedrijf op de aankondiging van gedeputeerde Moorlag dat de veiligheidseisen voor het overslagstation worden aangescherpt, omdat de directie niet zou willen meewerken aan een verhuizing naar - bijvoorbeeld - de Eemshaven.

Verrast

Maar NGT ontkent dat het zou weigeren om te verhuizen, blijkt uit de verklaring: 'Om dit [verplaatsing van de overslag, red.] goed en bovenal veilig te kunnen doen, is een uitgebreide, onderbouwde en doordachte analyse en planning vereist. Dit proces was en is wat ons betreft nog gaande.'
'Vandaar dat wij verrast waren dat er 'opeens' een intentieverklaring getekend zou moeten worden. Bij NGT gaan zorgvuldigheid en veiligheid voor snelheid. Te allen tijde. Vandaar dat wij niet 'zo maar' tekenen. Nogmaals, dat betekent niet, dat wij daarmee 'nee' zeggen tegen een eventuele verplaatsing.'

Volgens de regels

Verder verzekert het bedrijf dat de overslag van het aardgascondensaat bij Roodeschool veilig en volgens de regels gebeurt. De directie wil de verklaring niet verder toelichten.