Ten Boer overweegt gemeentehuis op Funda te zetten

Het gemeentehuis van Ten Boer
Het gemeentehuis van Ten Boer © Jeroen Berkenbosch / RTV Noord
Slapen in de kamer waar burgemeester André van de Nadort wellicht turend uit het raam de bezuinigingen overdacht.
Wellicht kan u dat binnenkort. De gemeente Ten Boer heeft het financieel moeilijk. Als bezuiniging noemt wethouder Annie Postma de verkoop van het gemeentehuis dan ook als optie.

Duur jasje

'Het gemeentehuis zou een optie zijn. We gaan dat bekijken in samenhang met andere huisvestingsituaties. Bijvoorbeeld ook naar de school in Ten Post die leeg staat en de bibliotheek die in een duur jasje zit', aldus wethouder Annie Postma.
Volgens haar is het mogelijk dat op de lange termijn de inwoners ergens anders moeten zijn voor de dienstverlening van de gemeente.

In eigen vlees snijden

De GroenLinks-wethouder wil bezuinigingen op voorzieningen zoveel mogelijk ontzien en is bereid eerst in eigen vlees te snijden. Het gemeentehuis gaat nog niet actief in de verkoop. Dus nog geen Funda.
Wel gaat de wethouder het gemeentehuis alvast laten taxeren. 'Dan weten we iets meer en gaan we de mogelijkheden met de gemeenteraad bespreken.'

Brandbrief

Woensdag heeft het college een brandbrief gestuurd naar minister Plasterk. De combinatie van dalende inkomsten uit de onroerendezaakbelasting (OZB) en de extra bezuinigingen in verband met de 'artikel 12-status' dreigt de gemeente de das om te doen.