Vijftig jaar Op Roakeldais te zien in kaarten, e-mails en Facebookberichten

Het dansfestival Op Roakeldais viert dit jaar haar vijftigste verjaardag en dat wordt uitgebreid gevierd. Voor openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum is dat dè aanleiding om de tentoonstelling 'Wereldvrienden' op te zetten.
Het is volgens museumdirecteur Stijn van Genuchten heel bijzonder dat een klein dorp als Warffum al jaren zo'n groot internationaal festival organiseert. 'Daar willen we graag bij stilstaan', zegt Van Genuchten. 'Maar nou niet de ontwikkeling van het dansfestival zelf, dat zie je overal al. Nee wij willen juist kijken naar al die vriendschappen, relaties en zelfs huwelijken die in die vijftig jaar zijn ontstaan vanuit Warffum tot over de hele wereld.'

Vijftig jaar contact

Het is de bedoeling dat de tentoonstelling aangekleed wordt met oude briefcorrespondentie, e-mails en Skype- en Facebookberichten. 'Samen met foto's en souvenirs hopen we een beeld te kunnen schetsen van dat hele wereldwijde netwerk dat in de afgelopen vijftig jaar vanuit ons dorp is ontstaan', legt Van Genuchten uit.

Aanmelden

Om de tentoonstelling body te geven is het museum naarstig op zoek naar mensen met briefkaarten, berichten, foto's of ander materiaal. Mensen kunnen zich aanmelden via het museum en via de organisatie van Op Roakeldais.

Te zien vanaf?

De tentoonstelling is te zien vanaf de start van Op Roaleldais op donderdag 25 juni en loopt nog tot en met het einde van de zomervakantie.