Wo ist der Wolf?

De wolf die afgelopen week door Nederland struinde houdt onze oosterburen flink bezig. Met meerdere voertuigen, een luchtbuks en verdovingsmiddelen zijn de Duitsers op pad om het dier te vangen.
Maar ze zijn het spoor nog altijd bijster, meldt de
.
De wolf dook donderdag op bij een Duitse kleuterschool vlakbij Papenburg. Reden voor de deelstaat Nedersaksen om op jacht te gaan naar het roofdier.
Gevoerd
Volgens het Duitse ministerie van Milieu vertoont de wolf 'atypisch gedrag'. Hij zoekt telkens de bewoonde wereld op. 'Het kan zijn dat wolf gewend is dat hij gevoed wordt', zegt een woordvoerder van het minsterie aan de NDR.

Rubberen kogels
Nedersaksen wil hem overbrengen naar een wolvenpark in Duitsland. Maar dan moet hij (of zij) zich dus eerst laten vangen. In het park wordt het dier onderzocht en krijgt hij een zendertje. Vervolgens laten ze hem weer vrij. Mocht het dier dan weer terugkomen naar de bewoonde wereld, dan zal hij worden verjaagd met rubberen kogels zodat hij leert dat hij daar niks te zoeken heeft.

Hoogezand en Eemshaven

De wolf liep afgelopen maandag vanuit Drenthe onze provincie binnen. Hij is voor het eerst gezien in een stuk bos tussen Hoogezand en Kropswolde. Daarna liep het beest door naar de Eemshaven. In de nacht van dinsdag op woensdag ging het roofdier vermoedelijk bij Bad Nieuweschans de grens over.
Net als de Duitse deelstaat Nedersaksen wilde ook de provincie Groningen de wolf verdoven en vangen.