Tynaarlo wil binnen afzienbare tijd twee supermarkten in Ter Borch

© RTV Drenthe
Het gemeentebestuur van Tynaarlo blijft erbij dat er snel twee supermarkten moeten komen in de nieuwbouwwijk Ter Borch bij Eelderwolde.
Het college wilde eerst het Centrumplan Eelde ontwikkelen, maar dat plan komt maar niet van de grond. Middenstanders in Eelde vrezen dat hun omzet met een kwart daalt door de komst van de supermarkten in Ter Borch.

Groningen

Het college van B en W wijst erop dat de gemeente Groningen vlak over de grens wél supermarkten toestaat. Als Tynaarlo nu dus 'nee' zegt, vestigen de supermarkten zich in de gemeente Groningen. Dan zou de gemeente ruim vier ton mislopen, geld dat ingezet kan worden om het stagnerende centrumplan te ontwikkelen.

Winkel in pand garage

Inmiddels zijn C1000-eigenaar Dries Pepping en ondernemer Henk Doedens in Eelde met afzonderlijke plannen gekomen voor Garage Koops. Dat pand is op dit moment in het bezit van de gemeente. Ze willen hier een winkel met daarboven zorgappartementen bouwen. Het gemeentebestuur vraagt de raad meer tijd om deze plannen door te rekenen.

Commotie

Tijdens de laatste raadsvergadering ontstond commotie toen de coalitiepartijen onder aanvoering van de VVD de agendapunten over de supermarkten en het centrumplan schrapten. Volgens GroenLinks is de VVD-achterban kennelijk tegen een snelle komst van de winkels in Ter Borch, terwijl de VVD-fractie voor is. En dus is volgens de oppositiepartij de VVD erbij gebaat dit heikele punt pas na de Statenverkiezingen te behandelen, om stemmenverlies te voorkomen.