De Rietschans gaat over een jaar weer open

Restaurant De Rietschans aan het Paterswoldsemeer in Haren gaat over ruim een jaar weer open. De verzekeringspapieren zijn rond, alleen de bouwvergunning moet nog worden goedgekeurd door de gemeente Haren.
Het restaurant is in augustus vorig jaar
. Oorzaak van de brand was
.

Iets anders

Fred Dalebout, een van de eigenaren van De Rietschans, verwacht dit voorjaar te kunnen beginnen met de bouw. Het komt er net even anders uit te zien dan de oude Rietschans: 'Het pand gaat tien meter naar achteren, richting het meer. Ook wordt het nieuwe pand breder dan de oude'. Niet dat ze ontevreden waren met hoe het eerst stond, maar 'om het nét even iets anders te doen. Elk nadeel heeft z'n voordeel', zegt Dalebout. De menukaart blijft overigens wel hetzelfde.

Vertraging?

Volgens de eigenaar loopt het tot nu toe redelijk gesmeerd met de herbouw. Hij verwacht dat de gemeente niet moeilijk doet over de bouwvergunning. 'Ze hebben gezegd met alles mee te willen werken.' Toch was er nog wel wat vertraging. De verzekering deed er extra lang over om alles rond te hebben, omdat De Rietschans maar twee maanden open was. 'Hierdoor konden ze de gemiddelde omzet wat lastiger berekenen', vertelt Dalebout.