FC Groningen verliest nipt van koploper PSV

FC Groningen heeft zondagmiddag met 2-1 verloren van PSV. In Eindhoven had Groningen voldoende kansen op een beter resultaat.
Groningen begon goed in het Philips Stadion. Binnen tien minuten had Groningen drie behoorlijke kansen op de openingstreffer. Eerst miste Nick van der Velden van dichtbij, even later maaide Tjaronn Chery half over de bal en vervolgens kopte wederom Van der Velden vrijstaand naast het doel van Jeroen Zoet.
Groningen was nog niet bijgekomen van de drie grote kansen of PSV kwam op voorsprong. Na een combinatie met Luuk de Jong scoorde Georginio Wijnaldum.
Na een klein half uur kreeg PSV de kans om op 2-0 te komen. Wijnaldum werd door Kappelhof onderuitghaald in het strafschopgebied en scheidsrechter Dennis Higler wees naar de stip. Sergio Padt keerde de strafschop en Memphis Depay schoot de rebound binnen. Higler maakte echter een opmerkelijk besluit door Groningen een vrije trap te geven, omdat Depay te vroeg in kwam lopen.
Op slag van rust scoorde Groningen de gelijkmaker. Uit een hoekschop van Albert Rúsnak kopte Eric Botteghin de bal binnen.
Na rust nam Groningen het initiatief, maar Mahi en Kappelhof kwamen niet tot scoren. PSV deed dat in de 66ste minuut wel. Isimat scoorde uit een hoekschop. Hij schoot de bal uit de draai tussen Tibbling en de paal binnen.
In het vervolg kwam Groningen zelden in de buurt van het doel van Zoet, maar was PSV ook zelden gevaarlijk.
Door de nederlaag tegen PSV staat FC Groningen elfde.