Cupcakes voor de conducteur

De conducteur en de machinist hebben ook wel een keer wat lekkers verdiend. 't Is klaar met al dat geweld tegen NS-personeel.
Met die gedachte stappen Robbert, Marjan en Jenor zondagochtend om 9:30 uur in de trein. Met drie tassen vol cupcakes.
92 heerlijk grote cupcakes en een doos vol kleintjes. Om 20:44 uur komt het trio aan in Groningen. NS-machinist Jos van der Veen - initiatiefnemer van de lawaaiactie van vorige week - krijgt een van de laatste gebakjes aangereikt.

Dieet

'We vonden het leuk om de medewerkers een keer in het zonnetje te zetten', zegt Robbert Tromp. Hij woont in Groningen, zijn metgezellen in Amsterdam. In de koffiekamer van het stationsgebouw delen ze nog wat cupcakes uit aan verbaasde NS-medewerkers. 'Nee, dank je. Ik ben op dieet', zegt een van de blauwe uniformen. Iedereen lacht.

Hasj

Van der Veen biedt ze een kop koffie aan. 'Mooi dat ze dit doen', zegt ie. 'Ik hoor van collega's dat het weer gezelliger wordt in de trein. Die actie vorige week en zo'n actie... het helpt wel. Ik hoop dat we het volhouden.'
De klok nadert kwart over negen. Tijd om te gaan. 'We hebben echt alleen maar positieve reacties gehad', vertelt Marjan. 'De leukste? Dat was de vraag of er ook hasj in zat.' Marjan en Jenor stappen tevreden weer in de trein naar huis. Ze hebben nog een paar cupcakes over voor onderweg.