Bakker Klaes Hoekstra uit Bedum stopt ermee

'Ik smeer hem.' Na twintig jaar heeft bakker Klaes Hoekstra uit Bedum besloten om te stoppen met zijn bakkerij. Zijn bakkerij draagt hij over aan 'de jeugd'.
Stunts

Een boerenkoolbroodje, een apart verkiezingsbord, bijzondere reclames en een eigen boek over al zijn stunts. Hoekstra liet graag van zich horen als bakker. Zijn laatste actie is de organisatie van een sponsorloop voor het kankerfonds. Dat leverde een recordbedrag op.

Opvolger

Hoekstra draagt zijn bakkersmuts over aan Wouter en Femke Jacobs. Zij nemen volgende week de bakkerij officieel over. 'In Nederland zijn er veel bakkerijen te koop en maar weinig jongelui, die het hardwerkende bakkersleven willen omarmen. Dus de regio Bedum mag zich gelukkig prijzen dat er in het dorp nog een warme bakker brood ziet in het mooie ambacht', vertelt Hoekstra.

Vervelen?

Hoekstra gaat zijn sociale leven weer vlottrekken. Verder wil hij zijn tweede boek afmaken. Ook gaat hij de lezingen en workshops, die hij geeft als bakker, uitbreiden. 'Ik ga mij absoluut niet vervelen', aldus Hoekstra. Overigens blijft hij nog wel even actief in de bakkerij. Hij gaat zijn jonge opvolgers coachen.
Zijn naam verklapt het al: Klaes Hoekstra komt uit Friesland, maar hij gaat niet terug. 'Ik ben in de afgelopen twintig jaar Bedumer geworden.'