'Opa misbruikte kleindochter tijdens logeerpartijtjes'

© SXC/Tracy Scott-Murray
Een 73-jarige man uit Ter Apel hangt vijftien maanden cel boven het hoofd. Hij zou zijn kleindochter vanaf haar zevende zeven jaar lang hebben misbruikt. De man bekende gedeeltelijk. Het meisje werd decennialang niet geloofd, tot ze op haar 22e aangifte deed.
Logeerpartijen

Het kleinkind zou van 1995 tot 2002 door haar opa zijn betast. Dit gebeurde tijdens logeerpartijen. Dit misbruik zou zeven jaar hebben geduurd.
Het kind vertelde vanaf haar achtste wat haar opa met haar deed. Ze werd niet geloofd. Daarom vroeg zij een vriendinnetje 'mee te kijken' via het raam. Die zag dat de man het meisje in haar schaamstreek streelde.

'Vervelend kind'

Ook de vriendin werd niet geloofd door de rest van de familie. Die koos partij voor de opa en schilderde het meisje af als een 'vervelend kind' met gedragsproblemen.
Het slachtoffer deed uiteindelijk aangifte toen ze 22 jaar was.

'Toe maar'

Tijdens de verhoren bekende de man gedeeltelijk. 'Het had nooit mogen gebeuren, maar toe maar'.

Kliniek

Het Openbaar Ministerie eist een celstraf van vijftien maanden, waarvan vijf maanden voorwaardelijk. Daarnaast zou de man een langdurige behandeling moeten ondergaan in een psychiatrische kliniek.
Naast de celstraf eiste de officier een schadevergoeding voor het slachtoffer van ruim 3400 euro. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.